Sıra Dışı

Matematik Atölyeleri

Eğitimi farklılaştırmak, müfredata ancak yetişebilen sınıf öğretmenleri için en büyük zorluklardan biridir. Tüm sınıfa aynı aktivitelerin verildiği günler geride kaldı. Kişiselleştirilmiş öğrenmenin önemli olduğu öğrenci merkezli bir matematik eğitimi veriyoruz.

Matematik Atölyesi Nedir?

Matematik Atölyesi, öğrencilerin her gün yeni matematik içeriği öğrenmelerine, matematiksel becerilerini geliştirmelerine, matematik stratejilerini çeşitli şekillerde uygulamalarına, yeni matematik stratejileri keşfetmelerine ve sözlü veya yazılı paylaşım yoluyla öğrenmeyi yansıtmalarına olanak tanıyan bir süreçtir. Matematik atölyesinin öğrenci merkezli yapısı, matematik öğretiminde öğrencilerin aktif katılımını kolaylaştırır.

  • Neden ihtiyaç var?
  • Ne amaçlıyor?
  • Nasıl ilerliyor?
  • Neler var/yok?
Neden ihtiyaç var?
Neden ihtiyaç var?

Matematik eğitiminin en temel amacı problem çözme, matematiksel okuryazarlık, akıl yürütme, tahmin yapma, araştırma yapma, bilgi üretme, bilgiyi kullanma, zihinden işlem yapma ve matematiğin diğer disiplinlerle ilişkisini fark etme becerilerini geliştirmektir. Ancak, okullardaki matematik öğretiminde bu amaçların tümünün gerçekleşmesine yardımcı olacak çok az uygulama yapılabilmektedir. Öğrencilerin sınavlara yönelik çalışma alışkanlığı, sınıflardaki öğrenci sayısının fazlalığı, okul derslerinde bu uygulamalara yeterli zamanın ayrılmayışı, bu uygulamaları gerçekleştirebilecek eğitmen eksikliği gibi sebeplerle okullardaki matematik öğretimi asıl amacı olan matematiksel becerileri geliştirmekten çok işlem yapma becerisi kazandırmakla sınırlı kalmaktadır. Bu durum uzun vadede öğrencilerin matematiğe karşı olumsuz tutum sergilemelerine ve matematiğe karşı ileride kurtulması zor önyargılar oluşturmalarına neden olur.

Ne amaçlıyor?
Ne amaçlıyor?

Matematik atölyeleri, okul müfredatının dışında farklı uygulamalarla matematiksel becerilerin gelişimine odaklanarak öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum sergilemelerini sağlamayı ve öğrencilere matematiksel düşünmeyi kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler interaktif öğretim modellerinde öğretim içeriğine karşı daha ilgili ve heyecanlılardır. Ne yazık ki, öğretmenler öğrencilerin aktif katılımını sağlayacak dersleri devamlı hale getirmek için gereken hazırlık, koordinasyon ve organizasyona vakit ayıramamaktadır. Bu bunalımın çözümü için, matematik atölyesi gibi aktiviteleri yaygınlaştırmak ve sürekli hale getirmek istiyoruz.

Nasıl ilerliyor?
Nasıl ilerliyor?

Genel bir matematik atölyesi şu şekilde ilerler:

  • Tanışma ve sohbet (5-10 dakika)
  • Konuyla ilgili ilk düşünceler (5-10 dakika)
  • Konunun kavranmasını kolaylaştıracak mini bir ders (10 -15 dakika)
  • Öğrencilerin kendilerine özel uygulamaları (35-40 dakika)
  • Konuyla ilgili son düşünceler (5-10 dakika)

Matematik atölyeleri konusuna göre özelleştirilebilen etkinlikler olduğu için ilerleme aşamaları her atölyede değişebilir.

Neler var/yok?

İletişim

Atölyelerde öğrencilere matematik anlatmıyor onlarla birlikte keşfediyoruz. Matematiksel fikirleri 'tartışmak' atölyelerimizin en temel unsuru.

Samimiyet

Tartışma ortamının samimiyeti her öğrencinin çekinmeden aktivitelere katılmasını sağlıyor, atölye sırasında hepimiz arkadaş oluyoruz, birbirimizin yaklaşımına saygı duyuyoruz.

Küçük Gruplar

Tartışma ortamının oluşabilmesi için en az 6, her öğrenciyle tek tek ilgilenebilmemiz için en fazla 12 kişiyle çalışıyoruz.

Her yerden erişilebilir

Çevrim içi ortamlar Türkiye'nin her yerinden öğrenciyi bir araya getiriyor. Atölyeler için Zoom platformunu kullanıyoruz.

90 dakika

Her atölye 90 dakika uzunluğundadır. Küçük yaş gruplarıyla çalışırken verdiğimiz 10 dakikalık aralar dahil.

Uzman matematikçiler

Her atölyeye uzman bir matematikçi eşlik ediyor. Öğrenciler bir matematikçinin düşüncelerine eşlik edebiliyor.

Ev ödevleri

Ev ödevleri yok, atölye sonunda öğrenciler ne yapması gerektiğini bilerek ayrılıyor.

Yarışmalar

Yarışma yok, rekabet yok. Tüm çalışmaları birlikte yürütüyoruz.

Testler

Bizi mutlu etmeyecekse test çözmüyoruz.

Hazır mısınız?

Tüm programlarımız hakkında ön kayıt formu üzerinden bilgi edinip ön kaydınızı yapabilirsiniz. Ön kaydınızı yaptıktan sonra arkadaşlarımız sizinle iletişime geçecek.

Hala sorunuz mu var?

Buraya kadar okuduysanız ve kayıt olmadıysanız merak ettiğiniz şeyler olmalı. Bize istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.